Over SINTAN IP

SINTAN IP richt zich op structurele kennisuitwisseling met ziekenhuizen en health centers in Tanzania. Het heeft als doel om in samenwerking met anderen hier én in Tanzania op een integrale wijze bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van Tanzania. Met name zijn wij actief op het gebied van de gezondheidszorg. Onder meer organiseerden wij tot medio 2014 in samenwerking met het UMCG en Erasmus MC en diverse Tanzaniaanse ziekenhuizen en overheden coschappen voor studenten geneeskunde en tandheelkunde in – afgelegen – districtziekenhuizen in Tanzania. Sociale geneeskunde speelde daarbij een steeds grotere rol. De laatste jaren gingen gemiddeld zo’n 50 a 60 studenten jaarlijks naar Tanzania.

Coschappen

Per juni 2014 zijn wij gestopt met het organiseren en faciliteren van de coschappen en heeft SINTAN IP dit overgedragen aan beide UMC’s. SINTAN IP is de laatste jaren steeds meer betrokken geraakt bij enkele kleine projecten met ziekenhuizen in Tanzania, zoals de realisatie van een neonatale afdeling in Same Hospital en de renovatie van de ziekenauto van Mvumi Hospital.

Hostel

Daarnaast hebben wij acties op touw gezet voor de realisatie en inrichting van een hostel voor Maasaimeisjes in Nyumba ya Mungu in het Simanjirodistrict in Noord-Tanzania. Met steun van velen waaronder Wilde Ganzen is het hostel voor 48 meisjes gereed gekomen en ook ingericht. Meer info daarover onder Projecten.

Info Stichting SINTAN IP

  • KvK Meppel 040 88544
  • RSIN 818653073
  • Rek.nr. NL 47 RABO 0140 0820 50, t.n.v. SINTAN IP, Woerdakkers 14, Gieten.
  • www.sintan.nl

Lees ook de privacyverklaring van SINTAN IP