Tweede week training in teken van praktijk

Ook deze week zijn we via “WhatsApp” weer dagelijks op de hoogte gehouden van de voortgang van  de door ons gefaciliteerde basistraining spoedeisende verloskundige zorg (BEmONC) in het dorpje Nyumba ya Mungu in Tanzania

De deelnemers hebben tijdens de tweede week van de cursus, door middel van praktijklessen, hun vaardigheden op het gebied van moeder- en kindzorg verder kunnen ontwikkelen. Onder supervisie van Dr Macheku  hebben de gezondheidswerkers uitgebreid kunnen oefenen met behulp van de meegebrachte materialen. De nadruk tijdens de training ligt op de spoedeisende hulp bij complicaties tijdens de bevalling zoals zwangerschapsvergiftiging en ernstige bloedingen.

Aan het einde van de week zullen de, door de Tanzaniaanse overheid erkende, certificaten uitgereikt worden.

De deelnemers gaan binnenkort terug naar hun eigen dorpen waar ze de opgedane kennis in praktijk kunnen brengen. Wij hopen dat we de gezondheidswerkers kunnen blijven ondersteunen.

Daarom zullen de acties van SINTAN IP het komende jaar in het teken staan van het werven van fondsen om de gezondheidscentra in het gebied te kunnen voorzien van de juiste apparatuur en materialen voor een adequate zorg bij bevallingen.