Stella afgestudeerd als verpleegkundige

Na vier jaar hard studeren heeft Stella Tarimo in november het bachelor diploma als verpleegkundige behaald. Tijdens een feestelijke ceremonie op het terrein van de universiteit heeft ze samen met 78 medestudenten de eed afgelegd en haar diploma in ontvangst genomen.

Stella is haar opleiding begonnen in september 2018 aan de Bugando Universiteit in Mwanza. Ze woonde gedurende haar studie op het terrein van de universiteit samen met andere studenten. Eén keer per jaar, aan het eind van het tweede semester, reisde ze met de bus naar huis om haar familie  te bezoeken.

Stella heeft ervoor gekozen om na haar diplomering tot april bij haar moeder in Nyumba ya Mungu te blijven wonen. Daarna kan ze aan het werk in het Mawenzi ziekenhuis in Moshi.

Ze heeft toegezegd dat ze een ambassadeur voor SINTAN IP zal zijn. Wij zullen zeker een beroep op haar kwaliteiten doen, omdat zij als verpleegkundige een bijdrage kan leveren aan verbetering van de verloskundige zorg in het Simanjiro District.

SINTAN IP heeft Stella ondersteund met een jaarlijkse bijdrage in de studiekosten. Dit hebben wij kunnen doen met inkomsten uit privé donaties en ook mede dankzij een bijdrage van de Antoinette Metternich-Zandhuis stichting.