Hartverwarmende acties voor SINTAN IP

Onlangs werden we als bestuur blij verrast met spontane acties in Sleen en Groningen voor SINTAN IP.

In Groningen in het onderwijsinstituut geneeskunde is door oud collega’s van een van de bestuursleden een spontane verkoop van “curiosa” georganiseerd. Door een interne reorganisatie krijgt het International Office in het instituut een andere bestemming.

Gedurende vele jaren zijn talloze internationale studenten ontvangen op het kantoor en kregen ze een warm welkom. Vaak namen ze kleine cadeautjes mee uit hun land en deze werden allemaal bewaard en uitgestald op de kantoorkasten. Nu, mooi geëtaleerd op een tafel voor de deur van het kantoor, worden o.a. de sleutelhangers, kettingen, beeldjes verkocht. De opbrengst is voor SINTAN IP. Op de foto de initiatiefnemers Hilma en Froukje Johanna.

Een familie uit Sleen heeft op de oprit van hun huis een minibieb geplaatst. Ook zijn er stekjes te koop en binnenkort zal er eigengemaakt jam te vinden zijn.

De opbrengst van de verkoop is voor SINTAN IP. Omdat de Pieterpad route van Sleen naar Coevorden voor het huis langs loopt komen er vooral in de lente en zomer veel wandelaars voorbij. Er is vast wel ruimte in de rugzak voor een potje jam of een mooi boek!

Hartverwarmend deze acties. Enorm bedankt ook namens onze partners in Tanzania!