Grote BEmONC training enthousiast van start

Afgelopen maandag 3 oktober is de basistraining  spoedeisende verloskundige zorg van start gegaan in Mererani, een plaats gelegen in het Simanjiro district.

In totaal 31 gezondheidswerkers uit het hele district zijn enthousiast aan de slag gegaan. Gedurende 14 dagen krijgen zij theorie- en praktijklessen om hun vaardigheden en kennis te vergroten op het gebied van zwangerschap, geboorte, postpartum en de zorg voor pasgeborenen. Een eerdere kleine training in 2020 had zoveel positieve gevolgen dat SINTAN IP nu gevraagd werd om een training voor alle kleine gezondheidsposten te organiseren en faciliteren.

De organisatie van de training is ook deze keer in handen van Dr. Norbert Mchomvu, directeur van de lokale ngo Mater Dei Africa. Hij heeft onder meer  in nauwe samenwerking met het districtsgezondheidsteam de locatie in Mererani  geregeld en ook de  trainingsmaterialen voor alle deelnemers.  

De training wordt gegeven door Dr Godwin Macheku, gynaecoloog  en de verpleegkundige Rose Cairo (RN). Oude bekenden die ook de eerdere kleine training in 2020 hebben verzorgd.

Ondanks het feit dat de financiering nog niet volledig rond was, is besloten om de  training toch te laten starten op 3 oktober. Een volgende mogelijkheid zou er pas in 2023 zijn. De organisatie ter plekke was al helemaal geregeld, de deelnemers stonden in de startblokken en de trainers waren alleen nog beschikbaar op genoemde datum. De volgende mogelijkheid om iedereen bij elkaar te krijgen zou pas in 2023 zijn.

We hebben er ook alle vertrouwen in dat we op korte termijn het nog ontbrekende bedrag, nu nog € 2500,- , bij elkaar kunnen krijgen. Donaties zijn van harte welkom op onze rekening NL47RABO0140082050 t.n.v. SINTAN IP Rolde. Of via de QR code op de homepage.