Financiering van de basistraining is bijna rond

De afgelopen weken hebben voor ons als bestuur in het teken gestaan van fondsenwerving voor de financiering van de basistraining spoedeisende verloskundige zorg. Inmiddels is een aanzienlijk deel van de begroting rond. Onder andere door giften ter gelegenheid van een huwelijksfeest, donaties van particulieren en een bijdrage van de gemeente Aa en Hunze in het kader van Global Goals. Heel veel dank daarvoor! Door koerswisselingen is de begroting hoger uitgevallen en mede daardoor ontbreekt er nog een bedrag van € 2950. Donaties zijn dan ook nog van harte welkom. Zie daarvoor de QR code op de homepage.

Wilde Ganzen

Voor ons project is samen met onze lokale partner in Tanzania, “Mater Dei Africa” een aanvraag gedaan bij Wilde Ganzen. We zijn blij dat deze week de goedkeuring voor het trainingsproject is gegeven. Wilde Ganzen maakt van iedere euro die wij als stichting aan fondsen en donaties voor dit specifieke  project ontvangen anderhalve euro. Op onze begroting is dat een fors bedrag van € 5746,66

Datum training bekend

Dr. Norbert Mchomvu, uitvoerend directeur van Mater Dei Africa, organiseert de training voor ons. In overleg met de trainers, en het gezondheidsteam van Simanjiro district is besloten dat de training op 3 oktober van start gaat in Mererani een stad in het noorden van het district. Op die dag zullen 31 gezondheidswerkers uit het gebied bij elkaar komen. Gedurende 14 dagen krijgen ze theorie- en praktijklessen  op het gebied van spoedeisende verloskundige zorg.

De komende weken zullen we veel contact houden met de organsiatoren in Tanzania en we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Hopelijk kunnen we ook het resterende bedrag spoedig overmaken.