Mooie studieresultaten Tanzaniaanse studenten

 “Hurray, I made it!” en “I am glad to share with you my happiness!”, twee berichten van 2 blije studenten die via WhatsApp bij ons binnenkwamen.

Zowel Stella Tarimo, de student die de opleiding tot verpleegkundige volgt en Ekia Shuma, de student die Health Policy en Management studeert, hebben hun semesters gehaald.

Stella

Studeren in de bieb op zaterdagavond

De 24 jarige Stella, die in Mwanza studeert, is inmiddels ruim op de helft van haar vierjarige opleiding. Het vijfde semester, dat ze vorige week afrondde, was zwaar.  Deze keer waren de vakken kindergeneeskunde, community health, verloskunde en farmacologie aan de beurt. En vooral het onderdeel farmacologie zorgde voor nogal wat stress. Maar ook dat vak heeft ze met een voldoende afgesloten.

Inmiddels is Stella begonnen aan het laatste semester (6) van het derde jaar. Deze keer met maar 2 vakken, leiderschap/management en leerdoelen. Verder gaat ze nog 4 weken veldwerk doen voor het vak community health met een groep medestudenten. In september hoopt ze het derde jaar af te ronden.

Ekia

Ekia, de 34 jarige de student “health policy en management” heeft vorige week het 1e semester van zijn twee jarige opleiding met succes afgerond. Ook voor hem was het een pittige periode. Zijn gezin woont in Dodoma en hij studeert in Dar es Salaam. Dus hij ziet zijn vrouw en 2 kinderen weinig.

Voor het tweede semester dat inmiddels is begonnen heeft Ekia een onderzoeksvoorstel geschreven. Hij heeft daarover regelmatig contact opgenomen met SINTAN om te brainstormen en via zoom hebben we hem een paar handreikingen kunnen bieden.

Sponsoring

Wij zijn blij dat we als stichting, mede dankzij onze sponsoren, deze twee enthousiaste mensen kunnen ondersteunen.

We hebben als bestuur via WhatsApp bijna wekelijks contact met de studenten, niet alleen over de studie maar ook over onze families en over het wel en wee in eigen land. Zo was de plotselinge dood van president Magufuli in maart van dit jaar voor onze studenten een aangrijpende gebeurtenis en werden we continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Tanzania.

Corona houdt ons in Nederland nog steeds bezig en we hopen dat we de komende maanden toch weer sponsoractiviteiten kunnen ontwikkelen om meer lokale studenten te kunnen ondersteunen. Ideeën en tips zijn van harte welkom, en we komen graag langs om onze verhalen te vertellen!